tirsdag 6. oktober 2015

Dagens undervisningsopplegg


       Dagens Undervisningsopplegg  06.10.2015


Jeg har laget undervisningsopplegg til vg1 klassene mine. Opplegget er prosjektbasert oppgave hvor elevene skal jobbe sammen som gruppe av to.
Dette er praktiskorientert oppgave og elevene skal bruke litt både hendene og måle utstyr, hvor de skal måle motstandsverdi, spenning, strøm osv.

Elevene skal lære å samarbeide, jobbe som en gruppe og dele ider og utveksle erfaring. De skal også lære og montere elektronisk utstyr, samt måle forskjellige komponenter og ikke minst simulering av praktiske oppgave.

Faglærer skal veilede litt hver gruppe for å forklare hva oppgaven dreie seg om og kan belyse den lettest måten å løse slik tekniske oppgave. Poenget men denne oppgave er at elevene skal jobbe selvstendig uten faglærer gir mye forklaring om hvordan det skal løses.

Dette er for å sjekke kreativiteten til elevene og hvor praktisk de er.  Fleste parten av elevene er ikke mye praktiske orientert og dette er en oppgave som er ment for å sjekke hvor flink de er til å bruke hendene og hvor kreativ de er .

Det skal også vektlegges hvor flink de er til å samarbeide sammen, hjelpe hverandre og være inngasjert i prosjektet og generelt i klassen.

Gruppene skal presentere resultatet på slutten av prosjektperioden. Det skal spørres teknisk spørsmåler som er relatert på det de holder på, for å kontrollere hvor faglig oppdatert de er og hva dem har lært i løpet av prosjektperioden.

Prosjektet varer ca 2 ukers tid og i løpet av denne tiden skal elevene for det til å løse problemstillingen, komme med resultat og rapport.
Det skal avsluttes med gruppe presentasjon og utspørring.

Mvh
Faglærer


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar